Tripe & Drisheen: Prato Típico Irlandês - Irish Typical Dish
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E um que é muito antigo e que ainda pode ser encontrado em alguns restaurantes é o Tripe & Drisheen.
We are always trying new typical Irish dishes. It is very interesting to try new flavors.And one which is very old and can still be found in some restaurants is the Tripe & Drisheen.
Tripe is the animal's stomach. And the Drisheen is a type of sausage of dark red color made with the parts of several animals like pork, beef, sheep, etc. It is made a big mixture with the blood of these animals, bread, herbs and fat. But the recipe can have some variations. On southern Ireland it is made a dish where they mix both tripe and drisheen. You can buy both ingredients in good butchers like A. O'Reilly & Sons here in Cork.Mas se você não quiser se dar ao trabalho de cozinhá-la é só ir a um bom restaurante que prepare a iguaria, como o Farmgate no English Market. Clique aqui para conhecer um dos lugares mais tradicionais de Cork.
O tripe & Drisheen vai vir mais ou menos assim à sua mesa
The traditional recipe is made with a cream based sauce. But if you don't want to have the hassle of cooking it, you can just go to a good restaurant that serves this delicacy, like the Farmgate at the English Market. Click here to check one of the most traditional places in Cork.
Get to know other Irish typical dishes, click here , here, and here.




Andre,lembro que degustamos esse prato no Englidh Market e gostamos!!!
ResponderExcluirSim, é esse mesmo!!! E realmente a gente gostou, o prato é muito bem feito.
ExcluirTem gosto do quê, vocês gostaram?
ResponderExcluirOI Barbara!!!
ExcluirO Drisheen tem gosto muito parecido com o black pudding.
A tripe tem um gosto suave, o que predominavo era o sabor do creme.
O bucho quando bem preparado não deve ter gosto muito forte.
Eu achei a receita muito bem feita e gostei. O Alex não experimentou pois ele não estava comigo naquele momento.